Možnosti pomoci Ukrajině v Mostě

Děkujeme Vám za veškeré projevy solidarity s lidmi z Ukrajiny.

Chcete pomáhat, ale nejste si jistí, co vlastně dělat? Diakonie Most nabízí tři možnosti, jak se do pomoci pro Ukrajinu zapojit rychle a s rozumem.

Válečný konflikt, který se odehrává tak blízko a v takové intenzitě, logicky vyvolává velmi silnou potřebu pomoci. V České republice pracuje a bydlí řada Ukrajinců a nejen za svými rodinami a známými sem směřuje část uprchlíků. Způsobů, jak jim pomoci a jak se v dané chvíli zachovat, je hned několik. Stačí si vybrat.

card online

Pošlete peníze

věcný dar

Shromážděte materiální pomoc

Dobrovolník

Bezplatné sociální poradenství pro uprchlíky

Humanitární organizace, které jsou přímo na Ukrajině, se shodují, že i teď je nejefektivnější především finanční pomoc, kterou mohou flexibilně využít právě na to, co je v daný moment nejvíc potřeba. Proč, vysvětlujeme podrobněji zde.

Sbírku vyhlásila Diakonie ČCE. Přispět lze on-line nebo na sbírkový účet 292949292/0300 s variabilním symbolem 2022 nebo sbírku podpořit prostřednictvím dárcovských SMS ve tvaru DMS na číslo 87 777.

•     DMS DIAKONIESVET 30
  •     DMS DIAKONIESVET 60
  •     DMS DIAKONIESVET 90

Cena DMS je 30 nebo 60 nebo 90 Kč. Více na www.darcovskasms.cz.

Můžete se samozřejmě rozhodnout podpořit i jiné sbírky. Například organizace Post Bellum sbírá peníze na ochranné prostředky přímo pro ukrajinské obránce. Pokud byste si nevěděli rady s výběrem, rozšiřující se seznam důvěryhodných sbírek najdete mimo jiné na webu Českého fóra pro rozvojovou spolupráci (FORS).