Vznik Modroklubíku je na dobré cestě

2. února 2021

V letošním roce pilně pracujeme díky výtěžku Krabice od bot na vzniku našeho nového projektu Modroklubík.

S vizí Modroklubíku přišla v loňském roce naše kolegyně Barbora Turfandovová. S ní a s vedoucí služby Doprovázení pěstounských rodin Most, Janou Baborovou, jsme vyladili představy a principy fungování budoucího dětského klubu. Zároveň jsme mezi klientskými rodinami a partnerskými organizacemi zjišťovali poptávku po daném typu zařízení pro děti.

Vznik Modroklubíku je na dobré cestě
2. února 2021 - Vznik Modroklubíku je na dobré cestě

Jelikož jsme ještě v loňském roce neměli vhodné prostory, vyzkoušeli jsme si provoz „nanečisto“, jednak v podobě příměstského tábora a také ve zkušební verzi „MINIklubíku“. Do něho jsme zkušebně zařadili několik dětí ve věku 3-5 let a kolegyně měly možnost si vyzkoušet činnost klubu nanečisto. Zejména vylaďovaly provozní detaily a snažily se i předpovědět možné problémy, které by mohly nastat v ostrém provozu. Pracovnice si v praxi ověřily možnosti časového rozvržení provozní doby, vhodnost plánovaných činností i zajištění logistiky (např. zajištění občerstvení). Po uvolnění opatření a startu Modroklubíku vznikne i verze pro starší děti ve skupině 6-18 let s názvem „MAXIklubík“.

Po obdržení prostředků na zřízení Modroklubíku jsme začali s přípravou budoucích prostor v suterénu sídla Diakonie Most. Předně jsme obě místnosti vyklidili a odstranili nánosy staré omítky, plísně a pavučin. Poté jsme se pustili do opravy zdí, kterou bylo třeba místy osekat, nahodit a vymalovat. Jinak řečeno, hrubý prostor máme již připraven a stačí jej „jen zařídit“.

Úspěšně se nám podařilo navázat spolupráci s Michael - SŠ reklamní a umělecké tvorby , která nám zaslala finální verzi vizualizace budoucích prostor Modroklubíku.
Děkujeme tímto za úžasné návrhy paní Andree Vokřálové, vedoucí oboru Design interiéru.

Pokud se do cesty nepostaví další komplikace s dodávkami vybavení a materiálu, plánujeme, že nové prostory Modroklubíku budou vybaveny a hotovy do konce března letošního roku. Provoz samotný budeme moci spustit, až to protiepidemická opatření dovolí.