VELIKONOČNÍ JARMARK SE NESL V DUCHU TŘICÍTEK

25. dubna 2019

Ke stánku Diakonie Most na 1. náměstí v Mostě zavítaly stovky návštěvníků, kteří nákupem velikonočních dekorací podpořili dobrou věc. Velikonoční jarmark navázal na velmi úspěšné vánoční trhy, které byly zaměřené na pomoc Dobrovolnickému centru v rámci kampaně „Dobrovolnictví je šperk!“. Výtěžek z letošního prodeje půjde na provoz a zlepšování služeb celé Diakonie Most.

VELIKONOČNÍ JARMARK SE NESL V DUCHU TŘICÍTEK
25. dubna 2019 - VELIKONOČNÍ JARMARK SE NESL V DUCHU TŘICÍTEK

Zaměstnanci ve spolupráci s klienty, dobrovolníky a členy farních sborů vyráběli ve svém volném čase krásné velikonoční dekorace, pekli perníčky, tvořili zapichovátka do květináčů, seli osení, vyfukovali a  malovali kraslice či drátkovali. Asi s největším úspěchem se však setkal prodej štěstíček a dětská dílnička, ve které si mohly děti vybarvovat sádrové magnetky na lednici nebo lepit a barvit stojánky na velikonoční kraslice.

Jarmark probíhal v předvelikonočním týdnu od pondělka 15. dubna až do Bílé soboty. Na stánku se postupně prostřídala většina zaměstnanců, dobrovolníci a i někteří rodinní příslušníci, kteří ocenili možnost vymanit se ze všední rutiny kanceláře a užili si společně krásného jarního počasí v duchu společenství.

Stánek se nesl v duchu oslav třicetiletého výročí znovuobnovené Diakonie, a proto jsme prodávali štěstíčka za symbolických 30 Kč a výtěžek za celý týden se úplnou náhodou vyšplhal na krásných 30 tisíc Kč.