Pomoc lidem na Ukrajině - Diakonie vyhlásila veřejnou sbírku

25. února 2022

V reakci na útok ruské armády na Ukrajinu vyhlašuje Humanitární středisko Diakonie ČCE veřejnou sbírku na podporu lidí zasažených ozbrojeným konfliktem.

Daruji

Diakonie začala na Ukrajině pomáhat již v roce 2014, záhy po ruské anexi Krymu. Poskytovala finanční pomoc partnerským sborům a organizacím pro lidi zasažené ozbrojeným konfliktem. Organizovali jsme také humanitární konvoje s oblečením, přikrývkami a nádobím pro vnitřně vysídlené rodiny.

„Diakonie a Českobratrská církev evangelická mají k Ukrajině velmi blízko. Dlouhodobě tam spolupracujeme s organizacemi, které poskytují náhradní rodinnou péči a pomoc lidem bez domova“ vysvětluje Erik Siegl, vedoucí zahraničních projektů Humanitárního střediska Diakonie ČCE a dodává: „v současné situaci chceme zvýšit svou podporu těmto partnerům, kteří také pomáhají lidem z konfliktem zasažených oblastí do Kyjeva.“

Výtěžek ze sbírky bude využit na podporu uprchlíků a vnitřně nuceně vysídlených obyvatel v důsledku konfliktu a na pomoc zranitelným skupinám, které dlouhodobě skrze naše ukrajinské partnery podporujeme.

Své dary mohou lidé posílat na sbírkový účet Diakonie 292949292/0300 s variabilním symbolem 2022 nebo sbírku podpořit prostřednictvím dárcovských SMS ve tvaru DMS na číslo 87 777.

• DMS DIAKONIESVET 30
  • DMS DIAKONIESVET 60
  • DMS DIAKONIESVET 90

Cena DMS je 30 nebo 60 nebo 90 Kč. Více na www.darcovskasms.cz.

Jsme v kontaktu s našimi partnery na Ukrajině. Monitorujeme cesty, jak jim pomoci finančně i jinak. Naše partnerské organizace potřebují pomoci při zajištění bezpečnosti vlastních klientů a také na podporu uprchlíků, kteří v důsledku konfliktu opustí své domovy. Vytvářejí zásobu léků, trvanlivých potravin, spacáků a dalších potřeb. Plánují evakuaci dětí a žen. Dejme jim společně najevo, že lidem v Česku leží jejich situace na srdci.

Pomoc lidem na Ukrajině
25. února 2022 - Pomoc lidem na Ukrajině - Diakonie vyhlásila veřejnou sbírku