Nová kuchyně v Azylovém domě je hotova!

6. srpna 2020

Je tomu více než týden, co jsme oficiálně převzali z rukou zhotovitele zbrusu novou kuchyňskou linku do kuchyně pro klienty Azylového domu pro ženy a matky s dětmi v tísni Most. Rekonstrukce byla provedena díky výtěžku loňského ročníku sbírky Krabice od bot.

Nová kuchyně v Azylovém domě je hotova!
6. srpna 2020 - Nová kuchyně v Azylovém domě je hotova!

Stará kuchyňská linka sloužila téměř šest let. Azylovým domem prošlo jen za loňský rok 63 klientek a 105 dětí. Velká část z nich vaří v kuchyni v prvním patře, a to je opravdu hodně.

Přípravy na pořízení nové linky byly poměrně náročné. V prvním kroku jsme si nechali místnost vyměřit několika firmami, které nám zpracovaly cenové nabídky. V dalším jsme pak vybírali s ohledem nejen na cenu a design, ale také hlavně na funkčnost a trvanlivost navrhovaných řešení. S vítěznou firmou jsme návrh doladili tak, aby nová linka byla co nejjednodušší na údržbu a vydržela nám co nejdéle.

Kuchyňskou linkou však naše plány na zvelebení prostředí v azylovém domě nekončí. V kuchyni právě probíhá i výměna parapetů, kterou zajišťuje náš pan údržbář a v plánu máme přidat i nějaké obrázky na stěny. Výraznou proměnou prošla též i zahrada náležící k azylovému domu. Na jaře tam vznikly (opět za pomoci našeho šikovného pana údržbáře) bylinkové a zeleninové záhonky a v loňském roce jsme pořizovali nové herní prvky pro děti.

Jsme rádi, že Diakonie ČCE, která pořádá tradiční předvánoční sbírku Krabice od bot, vybrala mimo jiných i právě náš projekt.

Krabice od bot je předvánoční akce, která má za cíl potěšit děti z chudších rodin v České republice. V roce 2020 proběhne již po desáté. Radost těmto dětem udělají zase děti, jimž dospělí pomohou připravit jejich dárkovou krabici od bot. Tu společně naplní dětskými dárky k Vánocům a odnesou na některé ze sběrných míst, které ho předá potřebným. Současně se sbírkou dárků probíhá i finanční sbírka Krabice online. Ta vznikla v roce 2017 jako doprovodná sbírka Krabice od bot. Od té doby dárci věnovali více než 1 800 000 korun. V minulých letech dary směřovaly na pomoc maminkám v azylových domech Diakonie. Více na: krabiceodbot.cz