Krabice od bot přinesla do Mostu opravdovou dětskou radost!

2. dubna 2019

V úterý 2. dubna proběhlo slavnostní otevření herny v Azylovém domě pro ženy a matky s dětmi v tísni v Mostě. Úvodního slova se chopil náš pan farář Marian Šusták z Farního sboru ČCE v Mostě - Litvínově. V rámci dalšího programu nám pěkně zahrála a zazpívala několik hezkých písní paní Pavla Vitoušková s doprovodem. Ta o kocábce náramné nám zní v hlavě při vzpomínce na otevření herny dodnes.

Krabice od bot přinesla do Mostu opravdovou dětskou radost!
2. dubna 2019 - Krabice od bot přinesla do Mostu opravdovou dětskou radost!

Díky výtěžku z předvánoční sbírky Krabice od bot 2018 jsme mohli kompletně vybavit naši dosluhující hernu pro děti a zrekonstruovat podlahu ve společné kuchyni klientek. Původní herna fungovala beze změny ještě z období před rekonstrukcí v azylovém domě v roce 2014. Vzhledem k tomu, že herna slouží i jako společenská místnost, dostalo její vybavení a hlavně podlaha za ta léta značně zabrat.

Rekonstrukce začala likvidací starého nábytku, se kterou nám ochotně pomohl manžel paní ředitelky Tomáš Stríž. Po odstranění starého lina se zjistilo, že podlahu v herně i přilehlé učebně je třeba vzhledem ke špatnému stavu vystěrkovat. Následně došlo k položení nového lina, vymalování (ve fešné zeleno/žluté kombinaci) a pořízení nového nábytku bílé barvy, který hernu krásně prosvětlil. Díky výtěžku Krabice od bot jsme mohli dětem pořídit i novou sedací soupravu, která se stala společně se zelenými sedacími taburetky centrem místnosti. Došlo i na pořízení velké molitanové stavebnice, která se stala pro děti okamžitě hitem.

Nezůstali jsme však jen u herny. Přímo na pokojích klientek jsme mohli zlikvidovat několik starých a značně opotřebovaných skříní a nahradili jsme je novými.

Ještě jednou děkujeme všem, kteří do Krabice od bot přispěli. Věříme, že nová herna a vybavení pokojů bude dělat radost dětem i klientkám, které zrovna v azylovém domě řeší složitou životní situaci.

Fotogalerie ze slavnostního otevření:

DSCN3614 DSCN3622 DSCN3579 DSCN3629
DSCN3640 DSCN3642 DSCN3612 DSCN3576