I přes krizi pomáháme dál

17. března 2020

V současné době sice platí striktní zákaz vstupu cizích osob do objektu Diakonie Most v Lomené ulici, ale to neznamená, že bychom zaháleli. Některé služby a jejich činnosti prostě zavřít nejde. S klienty se nyní osobně nestýkáme, ale snažíme se jejich nejzávažnější problémy řešit buď mailem či telefonicky. Navíc, díky moderním vymoženostem, na věci, které lze udělat z domova, si pracovníci berou tzv. home office.

I přes krizi pomáháme dál
17. března 2020 - I přes krizi pomáháme dál

Ne u všech služeb však lze tato opatření zavést. Třeba Azylový dům pro ženy a matky s dětmi v tísni Most musí fungovat dál. Kromě běžných činností nyní pořádají pracovníci navíc dopolední doučování dětí, anebo učí maminky, jak své děti v průběhu dlouhého nuceného volna zabavit různými hrami. Dnes se děti například učily český jazyk, matematiku, chvíli si zacvičily pod vedením osmáka Denise a nakonec si každý namaloval obrázek domečku, ve kterém by chtěl bydlet.

Další skupinka zručnějších pracovníků pod vedením koordinátorky Dobrovolnického centra Most šije roušky, kterých je naprostý nedostatek. Lépe řečeno nedají se sehnat vůbec a tak se podomácku učíme, jak si je vyrobit sami. V případě, že i vy byste se rádi zapojili a pomohli nám vyrábět roušky, ozvěte se nám.