Dobrovolníci byli oceněni na slavnostním zahájení kampaně Října pro neziskovky

2. října 2018

První říjnový den odstartovala tradiční kampaň města Most Říjen pro neziskovky, která je zaměřena na prezentaci organizací z neziskového sektoru. Důležitou část letošního programu tvořil blok zabývající se dobrovolnictvím a při této příležitosti bylo celkem pět dobrovolnic působících pod hlavičkou našeho Dobrovolnického centra Most oceněno za svoji práci. Dobrovolnice Radka Jelínková, Naděžda Müllerová, Iveta Ballová, Jana Klímová a Irena Dvořáková převzaly ocenění v podobě skleněné plakety, květiny a dárku z rukou zástupců města. Toto ocenění symbolicky podtrhuje význam dobrovolnické práce a potvrzuje diakonické motto, že „pomoc má mnoho tváří“.

Dobrovolníci byli oceněni na slavnostním zahájení kampaně Října pro neziskovky
2. října 2018 - Dobrovolníci byli oceněni na slavnostním zahájení kampaně Října pro neziskovky

Slavnostní zahájení kampaně probíhalo tradičně ve čtvrtém patře mosteckého magistrátu. Kromě slavnostního přivítání byl program doplněn o kulturní vstupy, například v podobě vystoupení skupiny Babči mažoretky Most či tanečního vystoupení skupiny Kamily Hlaváčikové. Ve druhém patře se pak opět tradičně konala prezentace lokálních neziskových organizací. Mezi nimi nechyběla ani výstavka Diakonie Most, která byla, stejně jako loni, zaměřená na prezentaci Dobrovolnického centra Most a jeho sbírku „Dobrovolnictví je šperk“, která se bude konat i letos. Příznivci budou mít možnost zakoupením šperku přispět na dobrou věc hned třikrát a to:

• na adventním setkání 1. prosince na zámku Nový Hrad v Jimlíně,
  • o den později na Fler jarmarku v Litvínově
  • a v týdnu od 3. do 7. prosince na mosteckých Vánočních trzích.
P8130339 P8130330 P8130307 P8130303
P8130345 P8130318 P8130341 P8130363