Diakonie Most se chystá na velikonoční jarmark

11. dubna 2019

V předvelikonočním týdnu od pondělí 15. dubna do soboty 20. dubna proběhnou tradiční velikonoční trhy na mosteckém 1. náměstí. Po úspěchu vánočního stánku s podtitulem „Dobrovolnictví je šperk!“ jsme se rozhodli na tuto tradici navázat i v jarním období. Tentokrát však nebudou hlavním prodejním artiklem pouze šperky, ale i velikonoční výrobky a dekorace přímo od našich kolegyň a klientů. Přípravy na akci probíhají již několik týdnů a občas naše kanceláře připomínají spíše chemickou laboratoř či dílnu, než administrativní prostory. Jsme velice vděční, že se naši zaměstnanci fortelně chopili této řemeslné úlohy a alespoň na chvíli se vymanili z běžné každodenní rutiny. Do příprav se také zapojili i naši dobrovolníci, kteří vyráběli (nejen) v rámci poslední Dobrokavárny, a také naši přátelé z farních sborů.

Diakonie Most se chystá na velikonoční jarmark
11. dubna 2019 - Diakonie Most se chystá na velikonoční jarmark

Na co konkrétně se tedy mohou návštěvníci letos těšit? Kromě již tradičních šperků si budou moci návštěvníci nakoupit rozličné velikonoční dekorace, například velikonoční osení, zapichovátka do květináčů, proutěné výrobky,  magnetky na lednici či pěny do koupele. Jako novinku chystáme i malou dílnu pro děti, které si zde budou moci barvit vajíčka nebo uplést pomlázku.

Výtěžek z prodeje předmětů bude použit na rozvoj služeb Diakonie Most, například i na účast na dalších podobných akcích.

V rámci velikonočního jarmarku chceme též připomenout třicáté narozeniny, které Diakonie ČCE letos slaví, a které připadají na rok hodnoty společenství. Slavíme sice třicítku, ale počátky Diakonie v českých zemích se datují až do roku 1864, kdy evangelický farář Václav Šubert založil v Krabčicích pod Řípem „opatrovnu“ pro děti místních sedláků. Oficiálně byla Diakonie obnovena 1. června 1989, tedy čtyři měsíce před listopadovými událostmi sametové revoluce.

D30