Dětem z příměstského tábora se podařilo omladit Rudolfa II.

27. července 2020

Máme za sebou historicky první příměstský tábor, který pořádalo Dobrovolnické centrum Most. Jeho cílem bylo obohatit dětem ze sociálně slabých rodin letní prázdniny.

getpic.php

Tábor jsme uspořádali za finančního přispění Statutárního města Most (č. smlouvy 103/27/2020), kterému tímto velice děkujeme.

tesco-logo-700x206

Občerstvení pro děti, zejména v podobě čerstvých koblížků, nám pomohl zajistit hypermarket Tesco Most a jeho ochotní pracovníci. Též velice děkujeme!

Zápisky níže shrnují dobrodružství našich dětí, které se na týden staly družinou na dvoře Rudolfa II.

Dětem z příměstského tábora se podařilo omladit Rudolfa II.
27. července 2020 - Dětem z příměstského tábora se podařilo omladit Rudolfa II.

Pondělí

První den příměstského tábora s Dobrovolnickým centrem jsme si parádně užili. Dopoledne jsme se věnovali zejména seznamovacím hrám. V průběhu oběda nám přišel dopis od samotného císaře Rudolfa II., z kterého jsme se dozvěděli, jaké budou naše úkoly pro následující dny. Rozdělili jsme se do skupin, vytvořili erby jednotlivých družin a pustili se do bližšího zkoumání císařského dvora. V závěru dne jsme si také vyrobili měšce, do kterých budeme pečlivě schovávat získané krejcary. Těšíme se na další dobrodružství!

Úterý

Dnes jsme se vydali za hradby našeho království do blízkých lesů, kde jsme od trubadúra, apatykářky, astronoma a dalších umělců a řemeslníků získali recept na elixír mládí. Děti prokázaly odvahu, píli i týmového ducha. Po vydatném obědě jsme si odpočinuli, zahráli si další hry a strávili příjemné chvíle pospolu. Copak nás asi čeká zítra?

Středa

Dnes nás na táboře přepadla nepříjemná komplikace - morová rána. My jsme se jí však nezalekli, vyrobili jsme si talismany v podobě malovaných kamínků. A myslíme, že se moc povedly! Poté jsme se vydali do města, kde jsme se zastavili na 1. Náměstí u Morového sloupu a pověděli si něco o jeho historii. Zbytek dne jsme strávili společnými hrami na Šibeníku, kde se dětem podařilo získat první přísadu do tajemného Elixíru mladí - skořápky z dračích vajec. Zítra se budeme muset snažit, abychom našli zbylé přísady a Elixír dotáhli do konce. Držte nám palce!

Čtvrtek

Předposlední den našeho příměstského tábora se nesl v duchu hledání magických ingrediencí potřebných pro přípravu Elixíru mládí. A protože víme, že kořen mandragory či kámen mudrců nenajdeme na obyčejných místech, vydali jsme se na hrad Hněvín. Cesta byla náročná, ale děti ji zdolaly bez větších obtíží. A stejně úspěšné byly při samotném hledání chybějících přísad. Odpoledne jsme se tedy mohli věnovat samotnému vaření lektvaru. Mimo to jsme se také osvěžili slaďoučkým melounem a posilnili koblihami, které jsme dostali od pracovníků hypermarketu Tesco Most. Zítra nás čeká závěr tábora a setkání se samotným císařem. Už se moc těšíme!

Pátek

Čas utekl jako voda a máme tu pátek, tedy poslední den našeho prvního příměstského tábora. A jak jsme si ho užili? Se vší parádou! Vydali jsme se za samotným císařem, abychom mu mohli věnovat Elixír mládí, na kterém jsme celý týden pilně pracovali. Bylo to napínavé, ale nakonec se nám podařilo Rudolfa II. omladit. Poslední společné chvíle jsme tedy strávili oslavami a hodováním. Děti odcházely s úsměvem na tváři a spoustou nových vzpomínek. Tak snad se za rok zase sejdeme:-)

Galerie