Dárky o Štědrém večeru rozzářily oči nejen dětem bez domova

26. prosince 2020

Mnoho radosti a překvapení se podařilo vykouzlit na dětských obličejích v Azylovém domě. To vše díky dárkům z projektu Krabice od bot (potažmo díky The Most Café a díky paní Kamile Kostelecké ze Základní školy Horní Jiřetín, kteří zprostředkovali největší balík dárků), díky našim partnerům ze společnosti Yanfeng Czechia Interiors, ale i díky mnoha dalším lidem a dobrovolníkům, kteří se více či méně angažovali a nebyl jim lhostejný osud dětí, které nemohou trávit Štědrý den doma nebo tak, jak jej tráví jejich vrstevníci.

Dárky o Štědrém večeru rozzářily oči nejen dětem bez domova
26. prosince 2020 - Dárky o Štědrém večeru rozzářily oči nejen dětem bez domova

Jen v rámci projektu Krabice od bot jsme na našich diakonických sběrných místech vysbírali přes 420 dárků, další obří várkou přispělo The Most Café. Dárky potěšily děti nejen z našeho Azylového domu pro ženy a matky s dětmi v tísni, ale i také děti v ostatních službách, kam je pracovnice rozvážely poslední týden před Vánoci. Navíc jsme sbírali dárky i pro partnerské organizace, například Oblastní charitu v Mostě, Women for Women či K srdci klíč.

Předávání dárků bylo letos jiné, než v předchozích letech, kdy se klienti sešli ve společenské místnosti a trávili Štědrý večer spolu. Klienti si letos mohli chodit pro dárky pouze odděleně po vydezinfikování místnosti ozonem a za zpřísněných bezpečnostních opatření, tak aby naše děti nedostaly ještě jeden nechtěný dáreček navíc.

Díky moc všem! Zachránili jste Vánoce!

PS: Je Vám líto, že jste krabicí nepodpořili žádné z dětí? Nevadí! Ty nejdůležitější dárky do krabice nezabalíte, a proto je zde doprovodná sbírka Krabice online (více na krabiceodbot.cz), která pomáhá po celý rok. Například z jejího výtěžku pořádáme příměstské tábory, zrekonstruovali jsme kuchyni v azylovém domě nebo spustíme pro děti nový projekt Modroklubík.