Středisko sociální pomoci v Mostě

na FACEBOOKU

Dluhy nejsou osud

DLUHY NEJSOU OSUD

Poradíme Vám, jak se dluhům vyhnout, případně jak dluhy řešit.

Chci vědět víc.

Jsme zapojeni do komunitního plánování sociálních služeb v Mostě

Občanská poradna v Mostě pomáhá řešit problémy s dluhy

17. 5. 2012

Občanská poradna Diakonie ČCE – Střediska sociální pomoci v Mostě se připojila k celostátnímu projektu „Dluhové poradenství“. Jeho koordinátorem je Asociace občanských poraden a je určen pro občany, klienty poraden v ČR, kteří mají problémy s dluhy, i jako program pro prevenci.

Mostecká poradna byla Asociací oslovena na základě dlouhodobých zkušeností s problematikou protidluhového poradenství a prevence. „Už několik let vykazujeme velké množství klientů, kteří jsou předlužení a neschopní splácet své závazky. Pracujeme s nimi prakticky denně,“ říká vedoucí občanské poradny Markéta Strížová a dodává: „Účast v projektu usnadní výměnu zkušeností mezi jednotlivými poradnami v ČR, a také propagaci tématu zadlužování.“ Zapojené poradny totiž budou v rámci projektu realizovat informační kampaň, jejíž součástí budou jak informace pro média, tak např. pravidelné bezplatné semináře pro odbornou i laickou veřejnost. Ten první již mostecká občanská poradna realizovala v Azylovém domě pro muže Most a byl zaměřen na to, jak dluhům předcházet.

Vedle účasti ve zmíněném projektu poradna již od počátku roku pořádá vlastní preventivní program Finanční gramotnost určený pro žáky vyšších tříd základních a nižších tříd středních škol.

Občanská poradna je jedním ze 4 programů Diakonie ČCE - Střediska sociální pomoci v Mostě. Těmi dalšími jsou Terénní sociální práce v ohrožených rodinách, Dobrovolnické centrum – obojí rovněž v mosteckém Business Centru, a dále Azylový dům pro matky s dětmi v ulici M. Alše v Mostě.

NAZEV WEBU